Ontdek Helende paden;
Therapievormen voor Persoonlijke Groei en Welzijn.

 

Mindfulness

Mindfulness: MBCT of aandachtsgerichte cognitieve therapie is een nieuwe effectieve vorm van psychotherapie. Het is een combinatie van Mindfullnesstechnieken en cognitieve therapie.
Met MBCT leer je werkelijkheid accepteren zoals die is, zodat innerlijke rust en vrede wordt bereikt. De kern van Mindfulness is dat we ons vaak laten meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden, de toekomst of wat er in het heden anders zou moeten zijn. Daardoor wordt de aandacht voor het huidige moment verloren. Als het lukt om in het hier en nu te blijven, beleven we het leven veel intenser. we zijn ons bewust van het ware leven en beseffen dat we niet vanzelfsprekend hoeven mee te gaan in de oneindige dramatiek van de problemen. een bewuste open en vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen noemen we Mindfulness.

Regressie therapie

Regressie is teruggaan naar de oorzaak van het probleem. Veel problemen hebben hun wortels in een traumatische ervaring in het verleden. Dit kan een op zichzelf staand trauma zijn zoals een auto ongeluk, maar het kan ook een traumatische periode zijn, bijv. een nare kindertijd. In regressie therapie werk je met emoties. niet om de emotie, maar om de bijbehorende herinneringen aan een gebeurtenis weer terug te halen. Je krijgt inzicht in hoe deze gebeurtenissen je leven hebben beïnvloed. Nog belangrijker is dat je inzichtelijk krijgt welke invloed deze gedragingen, gedachten en gevoelens in het nu in je dagelijks leven hebben. Welk gevoel gaat er schuil onder de emotie en mag je daarin op een liefdevolle wijze helen.

Hypnotherapie

Hpnotherapie is uitgegroeid tot een van de meest geavanceerde behandelvormen. Doordat het rationeel denken tijdelijk naar de achtergrond geschoven wordt worden diepere lagen van het onderbewustzijn toegankelijk. Deze lagen bevatten een enorme rijkdom aan ervaringen en vermogens.

Hypnose:
Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij je diep ontspannen en volledig geconcentreerd bent (trance).
Dagelijks komen we in een hypnotische toestand. Bijvoorbeeld als we aan het dagdromen zijn en opgaan in onze innerlijke werkelijkheid of verdiept in een boek of film, even alles om ons heen vergeten.

Reïncarnatietherapie

Reïncarnatietherapie:Wanneer trauma`s in het hier en nu niet opgelost kunnen worden kan het wenselijk zijn naar een vorig leven terug te keren om te  kijken of daar de oorzaak ligt. Dan is reïncarnatietherapie een mogelijkheid om verder te komen. Ik gebruik deze vorm van begeleiding alleen als het bijdraagt en iets toevoegt aan het verkrijgen van antwoorden op vragen in het nu. Ik doe geen reïncarnatie sessies vanuit nieuwsgierigheid naar een vorig leven.

Voice Dialoque

Voice Dialogue (afgekort: VD) is een manier om met jezelf in gesprek te gaan. Volgens de opvattingen van VD zijn er verschillende deelpersonen in ieder mens aanwezig. Je kunt die deelpersonen ontdekken en je kunt er mee in gesprek gaan, hoe gek dit ook mag klinken. Deze deelpersoonlijkheden zijn energiepatronen in ons, die opereren als zelfstandige energieën, ieder met een eigen wil, gedachten, gevoelens, wensen en bewustzijn. Wij zijn ons meestal niet bewust van deze verschillende deelpersonen. De mogelijkheid tot een vrije keuze of bewust handelen is geblokkeerd wanneer er geen samenwerking is tussen de verschillende delen. Delen worden niet ontkent, maar met respect en geduld benaderd waarbij gekeken wordt wat ze nodig hebben om een nieuwe samenwerkingsverband op te starten. Hierdoor wordt er balans ervaren in plaats van belemmering.

RET

RET: Deze therapievorm wordt vaak gezien als vorm van cognitieve therapie omdat het is gericht op het veranderen van het denken. Verschillen met cognitieve therapie zijn er echter ook: bij RET neemt de cliënt een actievere rol aan, aangezien zelfanalyse een belangrijk onderdeel van de therapie is. Bij RET worden ideeën altijd getoetst aan de feitelijke realiteit. Uit deze toetsingen blijkt dat niet alle negatieve overtuigingen ongegrond zijn. RET focust op de gedachten die wel irrationeel zijn. Vaak zijn dit gedachten die een dwingend karakter hebben en waarin het 'moeten' sterk vertegenwoordig wordt. Belemmerende overtuigingen worden door gezondere, rationele gedachten vervangen.

Innerchild-Innerlijk kind

Innerlijk kind/Innerchild: Ons verleden leeft voort in het heden. De manier waarop wij als kind zijn behandeld is de wijze waarop wij onszelf als volwassenen behandelen. Om als kind te overleven hebben wij een aantal strategieën ontwikkeld die de bedoeling hebben om de pijn niet meer te voelen. Deze strategieën kunnen in het heden een blokkade vormen. Het verleden met rust willen laten of zeggen dat onze kindertijd rooskleurig was ook wanneer het innerlijk niet zo ervaren wordt, kost veel energie.
Gevoelens van oa. pijn, angst, boosheid en verdriet worden onderdrukt. Als we open kunnen blijven voor wat we werkelijk voelen kunnen we deze energie positief inzetten.    
Wanneer de illusie opgeheven wordt kun je in het HIER EN NU leven. Het helen van het innerlijk kind gebeurt in het NU.

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie: Hoe vaak communiceren we niet vol oordeel naar de ander. Zeker als we in een conflictsituatie belanden. Veelal is het een moeilijke weg om in contact te blijven met jezelf en vandaar uit te communiceren. Emoties nemen de overhand en voor je het weet zit je in een scheldpartij of trek je je terug uit de situatie. Beide keren met een onbevredigend gevoel. Geweldloze communicatie leert je aan de hand van drie principes je eigen communicatie te hanteren.

De principes zijn:
•    De Feitelijke Waarneming
•    De Gevoelens
•    De Behoefte

Wanneer je deze drie inzichtelijk krijgt en leert hoe je hiermee liefdevol naar jezelf en de ander kan communiceren zul je merken dat gelijk of ongelijk,welles en nietes geen rol meer spelen Respect voor elkaars gevoelens, behoeften en haalbaarheid in de communicatie staan centraal.
Je zal een groei aan erkenning in jezelf en de ander gaan ervaren. Eisen wordt verzoeken !!!
Fantastisch om o.a. mee te werken in je relatie en werk.

Natuurmystiek-Natuurwandeling

Natuurmystiek gebruik ik als een behandelvorm en meditatie waarbij de natuur ons in al zijn facetten ondersteunt inzichten te krijgen in gevoelens van oa.  pijn, verdriet, boosheid, woede en blijdschap. We gaan met een thema, een vraag, de natuur in en laten de schoonheid en de grilligheid van de omgeving zijn werk doen. Je kan een boom tegen komen die je doet denken aan iemand. Takken of een bossage die je aan een situatie herinneren.
De stilte, het geluid van de vogels en vallende bladeren nemen je mee op je zoektocht naar antwoorden passende bij het ontdekken van je waarheid.

Wandelen, de stilte ervaren, de stilte in jezelf en wat dat met je doet. Bij de meditaties staat een uigbreidere uitleg dmv een filmpje.