De Kracht van
Gedeelde Ervaringen!

Van Miranda:

Lieve José 
Wat een verademing om met iemand te praten die je echt begrijpt, aanvoelt en begeleid. José zorgt ervoor dat je gehoord wordt en kan alles goed uitleggen in een taal die voor iedereen te begrijpen is. Geen moeilijke psychische termen maar gewoon zoals het is. Met het oogpunt om alles liefdevol te omarmen en te benaderen. 
Nadat ik meerdere therapeuten in mijn leven had ontmoet was ik er wel even klaar mee. Bij toeval toch na een aantal jaren bij José terecht gekomen. Dit omdat ik bleef vast lopen in oude wonden en pijnen uit mijn jeugd. Ik kan niet zeggen dat het gemakkelijk was en in het begint lastig om resultaat te zien. Dat kwam echter omdat ik te snel wilde. Tot de dag van vandaag heb ik nog steeds wat aan haar wijze en liefdevolle uitspraken. Het sterkt mij in het zijn wie ik ben en vooral wie ik mag zijn en dat ik ertoe doe. 
Het is nog steeds fijn om af en toe bij José langs te gaan. Al is het om alles weer te checken of ik het nog bij het goede eind heb maar ook om gezellig bij te kletsen. Want José sluit je in je hart en laat je niet meer los. Ze zit nu ook in mijn hart. 

Lieve groetjes Miranda


Van Baukje:

Hallo lieve José,
Woorden van dankbaarheid kan ik niet vinden. Woorden kunnen niet duidelijk maken hoe blij ik ben.
Maar toch een paar woorden om te zeggen, wat fijn dat ik bij je mocht komen, zodat mijn pad een beetje opener kon worden gemaakt.
Liefs Baukje


Van Gerda:

Na de breuk met een narcistische partner en de daarbij horende verloren familie, vrienden end..wist ik niet meer wie ik in essentie was, eigenwaarde en zelfvertrouwen waren danig aangetast in de loop der voorbije jaren. Een heel onzeker en vooral bang wezeltje was ik. En dat straalde ik ook uit naar de buitenwereld. En men zegt dat, wat je uitstraalt trek je aan... In mijn geval is dat werkelijk en echt zo geweest.. Ik heb namelijk gedurende die diepe periode letterlijk en figuurlijk een wezel in mijn huis gehad, die zijn doorgang had gemaakt in de tussenruimtes van het plafond en de bovenverdieping. Ik had toen nog het inzicht niet om die bepaalde link te leggen.. Mijn hoofd zat vol, maar ik voelde me leeg en eenzaam. Ik was om het zo maar te noemen ; helemaal het noorden kwijt.

Tot ik op een ochtend zat te scrollen op mijn facebook pagina en ik Jose "tegenkwam". Deze dame sprak me op de een of andere manier zo aan door wat ze postte en haar manier van de dingen te benoemen en te verwoorden. Ik sloot na enige tijd mijn pc af, maar ergens bleven haar inzichten en liefdevolle  benadering van de dingen des levens in mijn gedachten hangen, het liet mij niet meer los alsof ik intuïtief aanvoelde dat er een soort klik was. Ik voelde een zekere warmte.

Het was een paar dagen later, dat ik haar een vriendenverzoek deed, want ik wou deze dame graag beter leren kennen. Ik kon maar proberen..

Geleidelijk aan durfde ik mij steeds meer voor haar open te stellen en vertelde haar stukje bij beetje mijn verhaal en telkens leek ze mij uitstekend aan te voelen, beantwoorde mijn twijfels, onzekerheden enz steeds liefdevol en met zoveel zorg en aandacht dat ik al gauw merkte dat ze mij serieus nam, maar vooral ook echt begreep.

We zijn nu een jaar verder.., en ik had destijds nooit durven dromen dat ik uit zo'n immens diep dal kon geraken. Ik raakte niet los van mijn ex en zat compleet vast en tot in mijn diepste ziel gekwetst. tot Jose mij een affirmatie doorstuurde.. Ik stond er eerst een beetje sceptisch tegenover, maar toen ik er daadwerkelijk mee aan de slag ging en ik merkte dat het echt werkte, paste ik ook eigen affirmaties toe in het dagelijkse leven. En het is dankzij de vele inzichten en mij te leren om van mezelf te gaan houden en in mijn eigen kracht te doen geloven, ben ik vandaag trots op mezelf om wie ik ben. Maar vooral enorm dankbaar voor de liefdevolle begeleiding en ondersteuning die ik van Jose heb mogen ontvangen en ervaren, want ook toen ik de diagnose van borstkanker kreeg heeft ze mij enorm veel gesteund en was ze er. Sinds ik Jose heb ontmoet heeft ze mijn zienswijze er op een positieve manier sterk op doen vooruit gaan en ben ik enorm gegroeid.

Ooh ja, ik leer nog iedere dag bij, maar ik bekijk het leven nu op een heel andere manier en door het verworven zelfvertrouwen durf ik nu ook de dingen op een andere manier aan te pakken.
Wie had dat een jaar geleden durven denken? Jose! want zij is al die tijd in mij blijven geloven, zodat ik vandaag kan zeggen ; ik geloof in mezelf.
Mijn oprechte dank lieve Jose!
Liefs Gerda xxx


Van Daphne:

Toen ik bij Jose terecht kwam zat ik in een neerwaartse spiraal. Ik had ontzettend last van angsten en liep bij verschillende psychologen vast.
Door Jose heb ik inzicht gekregen in de angsten en in verschillende processen die op dat moment in mijn leven speelden.
Door de jaren heen had ik mezelf afgeleerd te vertrouwen op mijn eigen gevoel waaruit een heleboel  angsten waren ontstaan.
Jose leerde mij weer te durven vertrouwen op mijn eigen gevoel.
Dankzij haar hulp en haar eindeloze vertrouwen groeide mijn zelfvertrouwen en kan ik beter omgaan met mijn angsten.
Door haar liefdevolle, maar ook confronterende, manier van coaching geeft ze inzicht in je eigen gedachten en gedrag en hoe je vanuit daar verder kunt groeien.
Jose heeft mij het zetje gegeven in een opwaartse spiraal waaruit ik zelf weer verder kon.


Van Famke:

Toen ik voor het eerst bij praktijk beleef je leven bewust kwam waren mijn ouders in een scheiding en wist ik niet wat ik met de situatie aanmoest.
Jose heeft mij geleerd hoe ik met mezelf en de situatie kon omgaan door bijvoorbeeld een boswandeling te maken en in een omgeving zonder mensen zodat ik mij kon uiten. Hierna zijn we het gesprek met met mijn ouders aangegaan over wat bij ons speelde. Ook heb ik een weekendje bij haar thuis gelogeerd om in een heel andere omgeving na te denken en even tot rust te komen.

Nu een paar jaar verder gaat alles thuis weer helemaal super en ben ik aan de situatie gewend en heb ik het leren accepteren en een plekje kunnen geven.
En heb mezelf ook weer helemaal op de rails.

Lieve José hartstikke bedankt en je bent een topper.


Van Jorieke:

Voordat ik Jose heb leren kennen, wist ik niet hoe ik anders met mijn hooggevoeligheid om kon gaan. Ik zag deze gevoeligheid eerder als een last en zat ik regelmatig met mijn handen in het haar, zo frustrerend vond ik dat. In Jose’s prachtige praktijkruimte, dat heel veel rust en gezelligheid uitstraalt, hebben we gesprekken gevoerd. Tijdens deze gesprekken kwam ik tot vele bewustwordingen. Met behulp van Jose heb ik geleerd om liefdevoller naar mezelf te zijn en met haar integere, wijze en bovenal compassievolle instelling heb ik meer zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Jose is een hele fijne begeleidster geweest en ik denk nog regelmatig terug aan haar wijze lessen. Met haar oprechte steun, heeft ze me geholpen om weer in contact te komen met mezelf en ik ben haar hier heel dankbaar voor.